Linkbuilding is een manier om je online zichtbaarheid te vergroten. Binnen de wereld waar we nu in leven is dat ontzettend belangrijk, nog nooit is online zichtbaarheid zo belangrijk geweest als nu. Als ondernemer moet je er bewust van zijn dat er verschillende manieren zijn om dit te verbeteren. Linkbuilding is één van deze manieren. Maar; wat houdt linkbuilding precies in? Wat heb je eraan en hoe zet je het in? Dit vertellen wij je graag hieronder. 

Wat is linkbuilding?

Voordat je begint aan linkbuilding is het goed om te weten wat linkbuilding eigenlijk is? Kort gezegd is linkbuilding het actief vergaren van relevante links van andere websites naar jouw eigen website. Hoe waardevoller dit verwijzende domein is, hoe waardevoller de link. Maar, wanneer is een domein nou waardevol? Dit wordt onder andere gemeten met de zogeheten ‘domain authority’ ofwel; DA-waarde. Een veel bezochte website die technisch goed is, heeft waarschijnlijk een hoge DA-waarde. Wanneer een dergelijk domein naar jouw website linkt, dan krijgt jouw website ook een hogere waarde. Hopelijk is de vraag: “wat is linkbuilding?” hiermee beantwoord. 

Relevante domeinen

Een van de belangrijkste onderdelen van linkbuilding is hoe je het inzet. Dit betekent dus dat je ervoor moet zorgen dat de websites die naar jouw website linken, aansluiting hebben met het onderwerp van jouw website. Op deze manier krijg je een natuurlijk linkprofiel. Het is daarom van belang dat de linkende websites relevant zijn voor jouw domein; een onmisbare linkbuild tip. 

Zelf doen of uitbesteden?

Hoewel search engine optimization op bepaalde gebieden goed zelf te doen is, kan het veel tijd kosten. Het kan zijn dat je te weinig tijd hebt om het hele linkbuilding proces zelf op te pakken. Dan is het wellicht de moeite waard om linkbuilding uit te besteden. Als je een linkbuilding specialist, of een linkbuilding bureau inschakelt, dan nemen zij het gehele linkbuilding process voor jou uit handen. Een linkbuilding bureau heeft een groot en uitgebreid netwerk en weet wat er wel en niet werkt.