Ik heb een eigen bedrijf en ik heb totaal geen verstand van ICT. Nu had ik altijd het idee dat ik geen hulp hierbij nodig had om de interne processen te optimaliseren, maar naar wat onderzoek op internet ben ik tot de conclusie gekomen dat er ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen zijn waar ik met mijn kleine bedrijf wat aan kan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van het telefoonsysteem. Nu is het belangrijk hoe wij dit willen gaan inpassen binnen ons bedrijf. Dit word een lastige keuze aangezien ik zelf er weinig verstand van heb. Hierdoor moeten wij dus onderzoek gaan doen naar welk bedrijf ons hierbij zou kunnen helpen

De keuze voor een bedrijf

De keuze voor een bedrijf was een lastige, maar toen wij uitkwamen bij Contict hadden wij direct een goed gevoel. Zei staan bekend om voor ICT Oplossingen mkb te zorgen. Zei kunnen voor ons zorgen dat wij een geoptimaliseerd telefoonsysteem tot onze beschikking krijgen. Hierdoor kunnen wij telefoon kosten besparen. De manier waarmee zei ons gaan helpen heet VoIP. Dit houdt in dat er gebeld word via de internet verbinding die er al is. En hierdoor kan je de vaste lijnen wegdoen. Je belt dus via internet waardoor je geen telefoon abonnementen hoeft af te sluiten. Het verschil merk je hierdoor natuurlijk op je rekening.

Veiligheid

Natuurlijk is het ook ontzettend belangrijk om de beveiliging van je bedrijf online op orde hebt. Het is een steeds groter opkomend probleem wat ook flink aan terreinwinst boekt. Veel mkb bedrijven hebben natuurlijk niet een eigen ict afdeling die de online veiligheid voor deze bedrijven bewaakt. Dit soort taken kan Contict ook uitvoeren voor bepaalde bedrijven. Contict gaat dit voor ons ook doen, hierdoor hebben wij als voordeel dat wij er zelf niet naar om hoeven te kijken.