Ben je op zoek naar een nieuwe baan en heb je nog geen succes? Lees dan in dit artikel hoe je snel een nieuwe baan kunt vinden. Door de juiste tips kom je sneller aan een baan, zodat je niet meer stil hoeft te zitten!

Een eigen website

In sommige sectoren is het handig om een eigen website te hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een portfolio hebt met bijvoorbeeld je eigen gemaakte foto’s, websites of andere vormgeving. Zo kan een potentiële werkgever snel inzicht krijgen in werk wat je hebt gedaan. Het maken van een goede website kan best lastig zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Daarom is het efficiënter om dit uit te besteden. Je kunt bijvoorbeeld een website laten bouwen via Cloud86.io. Als je daarnaast kiest voor de  webhosting van Cloud86 is je website daarna meteen klaar om gelanceerd te worden.

Verspreid je kansen

Ondanks dat er een groot aanbod qua vacatures is solliciteren er veel mensen op dezelfde vacatures. Daarom is het belangrijk om je kansen te verspreiden. Ga niet een motivatiebrief sturen en wachten tot je antwoord heb. Solliciteer op verschillende vacatures tegelijkertijd. Soms krijg je namelijk geen eens antwoord van een bedrijf. Als je wel wordt uitgenodigd op sollicitatiegesprek voor meerdere bedrijven kan je nagaan welk bedrijf beter voor je is. Vind je het bedrijf dat minder betaald leuker? Dan kan je het aanbod qua salaris van het andere bedrijf voorstellen aan het ‘leukere’ bedrijf. Vaak is er namelijk nog wat ruimte qua salaris. Gebruik daarnaast verschillende platformen voor het zoeken van een baan. Zoek bijvoorbeeld op Indeed, Linkedin, Monsterboard en Jobbird. Er zijn veel vacatures die op meerdere platformen staan, maar toch zijn er ook vacatures die alleen op slechts een platform staan. Om het jezelf makkelijk te maken kan je een notificatie instellen dat je een bericht ontvangt als er een vacature wordt geplaatst die past bij jouw gekozen criteria.

Gebruik je netwerk

Ga na of je vrienden, familieleden of kennissen hebt die werken bij een bedrijf waar je wilt werken of werken in de sector waar je wilt werken. Vaak kan je via anderen sneller een nieuwe baan vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een baan krijgen, waarvan de vacature nog niet officieel is uitgezet. Solliciteer je wel officieel op een vacature binnen een bedrijf waar iemand werkt die je kent? Vraag diegene dan om een goed woordje voor je te doen. Zorg ook dat je cv actueel is en je voldoende aandacht besteed aan je motivatiebrief. Je cv en motivatiebrief is de eerste indruk die een werkgever krijgt. Het is belangrijk dat dit aanspreekt, zodat je motivatiebrief opvalt tussen de vele motivatiebrieven.