Dus je bent op zoek om te leren over web hosting en wat het te bieden heeft of je misschien niet veel weten over web hosting? Het is geen schande om deze informatie niet te kennen. Iedereen moet op een gegeven moment bij het begin beginnen. Op die nota, laten we beginnen te leren over web hosting.

Web hosting is de zakelijke praktijk van het verstrekken van ruimte en bandbreedte op een high-powered computer server die is aangesloten op het internet op zeer hoge snelheden. Hostingbedrijven onderhouden grote netwerken van krachtige webservercomputers op een fysieke locatie die bekend staat als een datacenter. Deze computerservers zijn verbonden met een zeer snelle en over het algemeen redundante internetverbinding. De datacenters hebben primaire en back-up stroom, een snelle verbinding met het internet, en een security monitoring personeel.

De webhostingbedrijven bieden een deel van schijfruimte en beschikbare bandbreedte aan een klant voor een maandelijks bedrag. Zodra de klant is aangemeld, kunnen ze bestanden uploaden naar hun persoonlijke ruimte op de webserver en de informatie is dan zichtbaar voor iedereen die geïnteresseerd is op het internet. De maandelijkse vergoeding van het web hosting bedrijf kosten zijn veel minder dan wat het zou kosten om een server uit uw eigen huis of datacenter draaien. Dit is de reden waarom deze bedrijven bestaan. Zij zorgen voor alle hardware, software en andere technische behoeften voor u.

Shared web hosting is de meest populaire vorm van hosting. Shared hosting is een deel van de schijfruimte en bandbreedte die u door het webhostingbedrijf op een krachtige server krijgt. Er zijn vele andere websites gehost op deze server, en het hostingbedrijf zal waarschijnlijk een flink aantal van deze servers in een groot datacenter hebben. De bronnen van de server worden gedeeld door evenveel andere websites als aan die computer worden toegewezen.